Екскурзия до Индия / Джайпур-Агра-Кхаджурахо-Варанаси

Направи Vip
Цена: 1196eur

Делхи - Джайпур - Агра - Кхаджурахо - Варанаси

Дати: 25.02, 03.03, 17.03, 31.03, 13.04, 03.10, 01.12.2012 г.


1 ден - Отпътуване от летище София за Индия. Присигане на летище Делхи късно през нощта. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден - Закуска. Панорамна обиколка на многомилионната индийска столица Делхи - Стария и Новия град, разделени от река Ямуна. Посещение на "Кутуб Минар" - висока 73 м. кула (минаре) на джамията "Кутуб", строена през 12 век. Кулата е построена от червен пясъчник и е един от най-ранните и най-ярки образци на Индоислямската архитектура. Посещение на гробницата на император Хумаюн, построена в средата на 16 век, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Гробницата се намира сред прекрасен парк в Британски стил, от колониалното време. Разходка покрай "Портите на Индия" - един от националните символи - мемориал, построен в памет на загиналите индийски войници. Посещение на двореца на президента и правителствените сгради, помещаващи се в "Северния блок", построен от британците. Посещение на Червения форт - крепост на Могулската династия, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Разходка до "Джама Масджид" - eдна от най-големите джамии в света. Тя е построена от Шах Джахан, създателят на Тадж Махал. Посещение на новопостроения индуистки комплекс "Акшардам" и на "Радж Гат"- мемориала на Махатма Ганди. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Закуска. Отпътуване за Джайпур - столица на щата Раджастан. По пътя посещение на Храма "Бирла", построен през 1988 с бял мрамор в модерен архитектурен стил, посветен на бог Вишну и богинята Лакшми. В него могат да се видят изображения на хиндуиски божества и множество митологични сцени, образитена Сократ, Буда, Христос, Конфуции. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка по улиците на "Розовия град" - някогашната столица на кралство Джайпур. Възможност за покупки и разходка из местните пазари. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Закуска. Екскурзия до форт Амбър - крепостта на някогашните управници на Джайпур с уникална архитектура, съчетаваща индуски и ислямски елементи. На брега на близкото езеро има възможност за езда на слон. Следобед - обзорна обиколка на Джайпур: посещение на езерния дворец "Джал Махал" и градския дворец "Хава Махал", построен от розов пясъчник във формата на короната на бог Кришна, един от символите на Индия. Посещение на обсерваторията "Джантар Мантар", където се пази колекция от древни астрономически уреди. Вечеря. Нощувка.

5 ден - Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя разглеждане на кладенците на Абанери - едно археологическо чудо, построено от цар Раджпур през 8 век, като царски бани. Посещение на "Фатехпур Сикри" - дворцов комплекс с джамия, построени от могулския император Акбар Велики през 16 век като летен дворец за неговите синове. Комплексът е обявен от ЮНЕСКО за паметник на културата от световно значение. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Закуска. Посещение на Тадж Махал - една от най-красивите сгради на земята, мавзолей на любовта, изваян от бял мрамор, построен от император Шах Джахан в памет на любимата му трета съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник на Могулската архитектура, стил, съчетаващ ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 година е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Въпреки, че централната сграда с известния си бял купол е най-популярният образ на Тадж Махал, съоръжението представлява много по-голям комплекс от функционално свързани сгради. Строителството започва около 1632 година и е завършено около 1653 година, като в него участват хиляди строители и занаятчии. Посещение на Червения форт на Агра - крепост-дворец, превърнат от могулските султани във втора столица на страната. Вечеря. Нощувка.

7 ден - Закуска. Отпътудане за Орчха - средновековно градче, съхранило уникални архитектурни шедьоври. Разглеждане на дворците, храмовете и крепостта в Орчха, която се състои от няколко свързани помежду си сгради, построени по различно време, най-значимите от които са Раджа Махал и Джахангир Махал. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ден - Закуска. Отпътуване за Кхаджурахо. Полудневен тур в Кхаджурахо за разглеждане на храмовия комплекс, построен по време на 100 годишното управление на династията Чандела между 950 и 1050 г.г. Храмовете са посветени на различни хиндуистки богове - Вишну, Вараха, Лакшми, Шива и други, богато украсени със скулптури на божества, танцьори, музиканти, религиозни сцени и сцени, представящи в скулптури и релефи еротичната красота на живота. От построените тогава 85 храма, до днес са останали само 22, от които най-известни са Кандария Махадев - с кула висока 34 метра, Читахрупта Пареванат и Тантай, обособени в 2 групи - Източни и Западни. Настаняване в хотел. Вечеря. Посещение на шоу "звук и светлина" в западната група храмове. Нощувка.

9 ден - Закуска. Трансфер до летището на Кхаджурахо за полет до Варанаси. Посрещане на летището и трасфер до Варанаси. По пътя посещение на Сарнат, където в Еленовия парк Буда, след като получил своето божествено просветление, произнесъл първата си проповед в 528 г. пр.н.е., наречена Дхарамачакра (Колело на закона), за основните принципи на неговото учение. В парка се намира свещенното дърво Бо, под което е стоял Буда и храм (ступа), в който се съхранява урна с реликти на Буда. Настаняване в хотел във Варанаси. Вечеря. Вечерно посещение и наслаждаване на Ганг Арти - свещен хиндуистки ритуал на брега на р. Ганг, при който с биене на барабани, пеене на мантри, хвърляне във водата на цветя, тамян и запалени факли се изразява преклонение пред божествата и свещенната река. Нощувка.

10 ден - Закуска. Утринна разходка с лодка по свещенните води на р. Ганг - посрещане на изгрева заедно с вярващите, миещи се и къпещи се в свещенната река. Закуска в хотела. Обзорен тур на Варанаси - религиозната столица на Индия, един от най-старите постоянно обитавани градове на света. На автентичен хинди, градът се нарича "Баранас". Легендата разказва, че градът е бил основан от бог Шива, който го превръща в основен религиозен център на Индия. Тук се намират едни от най-забележителните хиндуистки храмове - Каши Вишванат, Санкат Мочан, Дурга и много други. Варанаси е и столица на индийските копринени платове и сарита. По време на обиколката, посещение на храмовете Дурга и Бхарат Мата. След обед трансфер до летището за полет до Делхи. Посрещане на летището. Трансфер до града. Вечеря в популярен ресторант с програма класически индийски танци. Трансфер до международното летище за полет за България.

11 ден - Пристигане в София сутринта.


Цената включва:
* 9 нощувки със закуски в хотели 4/5 *: 2 в Делхи, 2 в Джайпур, 2 в Агра, 1 в Орча, 1 в Кхаджурахо, 1 във Варанаси;
* 9 вечери;
* Прощална вечеря в Делхи в ресторант с класически индийски танци;
* Трансфер летище - хотел - летище;
* Самолетени билети Кхаджурахо - Варанаси - Делхи;
* Транспорт с климатизиран микробус;
* Посещение на гробницата на император Хумаюн;
* Изкачване на Амбър Форд на гърба на слон;
* Входни такси в посещаваните туристически обекти и музеи;
* Полудневен тур в Кхаджурахо;
* Вечерно шоу - Ганг Арти;
* разходка с лодка по свещенните води на р. Ганг;
* Местен екскурзовод на английски/руски език;
* Водач от Роял Травел Светимекс при група повече от 10 туристи, при по-малък брой - туристите пътуват без водач от фирмата;
* Медицинска застраховка - (туристи над 65 години - доплащат);

Цената не включва:
* Самолетен билет София - Делхи - София (490 EUR към 20.12.2011 г.);
* Tуристическа виза- 100 лв. и такса за обработка на документи за виза -
50 лв;
* доплащане за единична стая - 256 EUR;
* Пари за лични разходи;

Необходими документи за издаване на туристическа виза:
* Mеждународен паспорт c валидност минимум 6 месеца след датата на завръщане;
* Визов формуляр - (адрес, семеен статус, работодател, имена на родители, телефон);
* 2 снимки паспортен формат;
* Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация, преведена и легализирана на английски език.

Ваксини:Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.


Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер от 50% от общата сума.Екскурзията се провежда при група от минимум 10 туристи !


Забележка: В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци, скок в цената на горивата, Роял Травел си запазва правото да промени цената на екскурзията.

София office@royaltravelbg.com 029831175 svetimex Добавено на: 23.02.2012 Преглеждания: 189 () Добавяне в бележника
Eкскурзия до КАШМИР/ Делхи - Сринагар - Джайпур - Агра

Eкскурзия до КАШМИР/ Делхи - Сринагар - Джайпур - Агра

Делхи - Сринагар - Джайпур - Агра - Делхи 04.04. - 14.04.2012 г. 1 ден - Отпътуване от летище София за Индия. Пристиганена летище Делхи. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер. Настаняване в хотел. Нощувка. ...

 
895 eur Добавено на: 2012.02.23 Регион: София
Екскурзия до Тайланд - Банкок и Паттая

Екскурзия до Тайланд - Банкок и Паттая

Тайланд Банкок и Паттая Дати: 03.03, 04.04, 29.10, 15.12.2012 г. (Датите и програмата са примерни и могат да бъдат и по желание на клиента) 1 ден - Отпътуване от София за Банкок. 2 ден - Пристигане на летище Су...

 
438 usd Добавено на: 2012.02.23 Регион: София
Екскурзия до Виетнам

Екскурзия до Виетнам

Тайните на Виетнам Ханой - Дананг - Хой Ан - Хуе - Хо Ши Мин Дати: 01.04, 13.05, 18.06, 01.10. 2012 г. (Датата може да бъде и по желание на клиента) 1 ден - Отпътуване от София през Москва за Ханой. 2 ден - Поср...

 
494 usd Добавено на: 2012.02.23 Регион: София