Вечният град Истанбул 20.09-23.09.2019-3 нощувки от Добрич,Варна и Бургас

Направи Vip
Цена: 220лв.

Вечният град - ИСТАНБУЛ
20.09.2019 -23.09.2019
4 дни - 3 нощувки със закуски

Програма

1-ри ден /20.09.2019/ Oтпътуване от Варна около 03:00ч. От ул.Антим I
Преминаване на ГКПП Дерекйой. Пристигане в Истанбул преди обяд. Панорамна обиколка / включена в цената/ с автобус на гр. Истанбул .Преминаване с автобуса през историческия център на Истанбул- Синята джамия / отвън/, площад "Хиподрума" с трите обелиска/отвън/ , Египетския обелиск , Змиевидната колона и фонтана на Вилхелм II византийската базилика "Св. София" (само отвън). Преминаване по моста над Златния рог, в азиатската част на града по въжения мост над залива "Босфора" - чудо на строителната техника, посещение на хълма Чамладжъ - една от най-високите точки на гр. Истанбул.Възможност за хапване и кафе. Възможност да се насладите на прекрасният вкус на типичното турско кафе или чай и да направите невероятни снимки. Посещение на българският храм "Свети Стефан", който след няколко години реставрация отново приема посетители в целия си блясък и великолепие.
Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул - площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск - или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона - символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера....
Настаняване в хотела. Свободно време за почивка.

Вечерта * По-желание Ориенталска вечер на кораб "ORIENT BOSPHORUS"
Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора. Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски танци, дервиш, музика и DJ.
Цена: 35 евро - трансфер, круиз по Босфора с двупалубен кораб, вечеря (салата+основно ястие /пиле или риба/+десерт+хляб+вода), неограничено количество местен алкохол (турска ракия, вино, бира) и безалкохолни напитки. / при мин 15 човека /

2-ти ден/21.09.2013/ -Света София - Топкапъ-Йеребатан- Сапфир - Пеещите фонтани и подводната зоологическа градина
Закуска. Свободно време за разходка, пазар и посещение на "Капалъ Чарши" или програма по избор срещу доплащане .* По-желание посещение с екскурзовод на Света София , двореца Топкапъ и водохранилището Йеребатан.

Възможности за:
Посещение на църквата "СВЕТА СОФИЯ".
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта, Осмото чудо на света, Златната църква на Византия, тя е най-големият християнски храм в продължение на хиляда години. С превземането на Константинопол от османците, катедралата е превърната в джамия, а днес - в музей.
Входна такса /слушалки/екскурзоводска беседа - 20 евро
Посещение на султанския дворец "ТОПКАПЪ"
След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад "Света София", наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството.
Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа - 20 евро.
Посещение на подземната цистерна "Йеребатан"
Известна още като Цистерната на базиликата, Йеребатан е най-голямата от системата от няколко подземни цистерни, "погребана" под самото сърце на историческия площад. Тя е построена от император Костантин Велики и разширена от император Юстиниан с помощта на над 300 красиви колони, взети от различни езически храмове. Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е "Потъналият палат". Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключителнос свеж и чист. В "Йеребатан сарнъджъ" има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожалаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.
Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа - 10 евро.

Свободно време или *По- желание ранния следобяд посещение на небостъргача "САПФИР". Отправяне към квартал Левент 4, където се намира небостъргача "САПФИР" - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от "SkyRIDE" - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html
Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на небостъргача САПФИР - панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, екскурзовод. Връщане в хотела. Нощувка

Връщане в хотела . Надвечер ви предлагаме * По желание ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ и нощна разходка до МОЛ в Истанбул - EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA'S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време с възможност за вечеря .Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Вечерта връщане в хотела.Нощувка.
Цена : 15 евро на човек - транспорт , посещение на МОЛ ЕМААР / без включена входна такса за подводната зоологическа градина/ , посещение на МОЛ Watergarden и светлинно шоу на пеещите фонтани.

3 ти ден / 22.09.2019 /
Закуска. Свободно време или програма по избор срещу доплащане:
Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език, която ще Ви представи най-впечатляващите дворци и сгради, разположени по бреговете на пролива. Преминаване покрай европейския и азиатския бряг на Босфора: моста "Галата", кулата "Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; квартала "Ортакьой" - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; летния султански дворец "Бейлербей"; Кулата на девицата - Къз Кулеси и др
Цена: 18 евро на човек - билет за кораба, трансфер и екскурзоводска беседа

След слизане от корабачето възможност за посещение на египетския пазар и свободно време за пазар. Известен още като Пазарът на подправките, този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера с дъх на екзотични подправки.

Около обяд * По-желание Посещение на султанския дворец "Долмабахче"
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.Дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк - основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора
След посещението на султанския дворец следва посещение на Миниатюрк - Турция в Миниатюри.
Една същественна приказка, намираща се на брега на Златния Рог , витрината на Турция . Страна в която са царили трите най-големи в Света империи Римската, Византийската и Османската. Също така ще видите и грандиозните съоръжения построени в Османско време, намиращи се днес в различни държави. Това е най-големият мини град в света , събрал в себе си една така велика история.
Ще се изкачим с лифт до един от най-високите хълмове на Истанбул , за да се насладим на ароматното турско кафе или чай в кафенето Пиер Лоти ,от което се открива невероятна гледа към Златния рог и Истанбул.Свободно време за снимки , почивка и кафе. Отправяме се към Джамията на Сюлейман Великолепни - най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.Разглеждане на джамията и се отправяме към хотела.
Цена: 45 евро на човек - входни такси за Долмабахче, Пиер Лоти и Минитюрк , транспорт и екскурзоводски беседи.

Свободно време за почивка . * По- желание вечерта.
• Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена : 25 евро ( мезета, лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)
Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден /23.09.2019 / Istanbul Aquarium - България
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум. Отворен е през лятото на 2011 г. той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастни - 85 турски лири; за деца - 55 турски лири (включва входен билет).
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния МОЛ Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море. По пътя спирка в Лозенград .Спиране в търговски център МИГРОС. Време за покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

На човек в двойна/тройна стая Дете от 02г. - 12г.настанено с двама възрастни Единична стая
Отпътуване от
Варна 235 лв 185 лв 290 лв
Отпътуване от Бургас
220 лв 170 лв 275 лв
Отпътуване от град Добрич при 4 човека - доплащане 15 лв на човек в двете посоки
Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече - 10 лв на човек в двете посоки

Цената включва:
 Транспорт с комфортен туристически автобус;
 Пътни и гранични такси;
 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* , при настаняване в двойни и тройни стаи;
 Екскурзоводско обслужване
 Медицинска застраховка за лица до 65год.;
 Посещение на българската църква Свети Стефан
 Обслужване на място от месни екскурзоводи на български език
 Посещение на Лозенград;
 Посещение на търговски център Мигрос
 Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул с автобус и посещение на хълма Чамладжъ
 Посещение на МОЛ Aqua Florya или Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
Цената не включва:
 Допълнителни мероприятия и посещения и входни такси
 Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език - 18 евро
 Входна такса и екскурзоводско обслужване за Света София - 20 евро
 Входна такса и екскурзоводско обслужване за Йеребатан - 10 евро
 Входна такса и екскурзоводско обслужване за Топ Капъ - 20 евро
 Посещение на двореца "Долмабахче" , Миниатюрк, кафенето Пиер Лоти и Златния Рог , джамията Сюлеймание - 45 евро /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, екскурзоводско обслужване на български език,билет за лифта до Пиер Лоти, билет за Миниатюрк /
 Ориенталска вечер на кораб по Босфора - 35 евро /включва трансфер, плаване с кораб, вечеря с неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство, шоу програма, ориенталски танци/;
 Посещение на небостъргач "Сапфир" - 25 евро / включва входна такса за Сапфир и "Skyride" и транспорт/
 Нощна екскурзия до Азиатския бряг, МОЛ EMAAR и Watergarden с "Пеещите фонтани" - Цена: 15 евро / цената не включва входен билет за подводната зоологическа градина/
 Входна такса за подводна Зоологическа градина в МОЛ EMAAR - възрастни - 55 лири/деца от3-14год-44 лири / деца под 3 г. - безплатно
 Istanbul Aquarium: входна такса за възрастни - 85 турски лири; за деца - 55 турски лири./заплаща се на място в турски лири/
 Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата - 25 евро
 Медицинска застраховка за лица над 65 год. - 8 лв.;

Информация:
 Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.
 Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи
 Допълнителните мероприятия и екскурзии не включени в пакетната цена се заявяват и заплащат от България в левове в офиса на Агенцията !
 Дадените часове са ориентировъчни - поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
 Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит - 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 90 дни към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства. Обявените входни такси за туристически обекти са актуални към ноември 2018 г и е възможно да бъдат променени до датата на провеждане на екскурзията от страна на турската агенция партньор.

НираМар Травел ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "ЕВРОИНС " АД. Сертификатът към застрахователната полица е с
№ 03700100001681за цялата страна info@niramartravel.com 0876703363/0898829968/052607166 Добавено на: 10.05.2019 Преглеждания: 150 Сребърен потребител (17) Обяви от Niramar Travel Прати лично съобщение Добавяне в бележника
Капдокия-Коня-Бурса-Анкара от Варна,Добрич,Бургас 17.10-23.10.2019 - 5 нощувки

Капдокия-Коня-Бурса-Анкара от Варна,Добрич,Бургас 17.10-23.10.2019 - 5 нощувки

Бурса - Коня - КАПАДОКИЯ /Каймаклъ - долината Ъхлара - Соленото езеро - Гьореме - Юргюп -Розовата долина Дервент - Крепостта Ючхисар - Аванос /- Анкара Дати на пътуване: 17.10.2019 - 23.10.2019 5 нощувки със закуски и вечери...

 
515 лв. Добавено на: 2019.05.10 Регион: Варна
Йонийска приказка-остров Лефкада с 4 нощувки закуски и вечери от Варна

Йонийска приказка-остров Лефкада с 4 нощувки закуски и вечери от Варна

Йонийска приказка - остров Лефкада Дати : 26.09.2019 - 02.10.2019 4 нощувки със закуски и вечери хотел"Villagio Maestro" 3* Автобусна програма от Варна ; Шумен ; Велико Търново ; Севлиево ; Пловдив ,Хасково, София ...

 
345 лв. Добавено на: 2019.05.10 Регион: за цялата страна
Остров Лефкада и круиз йонийски острови от Варна,Шумен,Търново Септември 3 нощувки

Остров Лефкада и круиз йонийски острови от Варна,Шумен,Търново Септември 3 нощувки

Oстров Лефкада и Круиз 7 Йонийски острова Дати : 05.09.2019 - 10.09.2019 3 нощувки със закуски хотел"Lefkas" 3* Автобусна програма от Варна ; Шумен ; Търговище ; Велико Търново ; Севлиево ; София ПРОГРАМА 1 ...

 
300 лв. Добавено на: 2019.05.10 Регион: за цялата страна